Volledige afbeelding

2013 Mini JCW GP

Originele 2013 Mini John Cooper Works GP 218 pk

Deze collector 2 zitter Mini in de sportiefste uitvoering is in zeer mooie en goed onderhouden staat met 98.000 km op de klok, onderhouds boekjes zijn bij de auto

Deze John Cooper Works GP Mini is een stoere verschijning en ziet er heel dik uit met z’n body kit met carbon spoiler

Van deze speciale uitvoering kwamen er destijds slechts 10 stuks naar Nederland, een echt bijzondere Mini dus

De Mini GP is van binnen en buiten als nieuw,

Dit vond ik op het net wat deze Mini zo bijzonder maakt;

De wagenhoogte van de Mini John Cooper Works GP is dankzij een ‘schroefset’ met 20 mm te verlagen, zodoende kun je de auto ook voor circuitgebruik goed afstellen. Het camber van de voor- en achterwielen is groter dan bij de ‘normale’ JCW en de zogenaamde ’toe-in’ is afgenomen. Dat betekent dat de voorwielen iets minder sterk ‘naar binnen wijzen’, wat de handling ten goede komt. Remmen gaat met 330 mm grote schijven aan de voorkant, waarin wordt gehapt door klauwen met zes zuigers. Aan de achterzijde hebben de schijven een diameter van 280 mm. De Mini JCW GP rolt op 17-inchwielen met daaromheen sportief rubber in de maat 215/40R17. Smallere 205/45R17-banden zijn optioneel.

Anders dan bij de overige modellen is de DSC stabiliteitscontrole niet gecombineerd met DTC tractiecontrole maar met een speciale ‘GP racing mode’. Daardoor wordt in bochten geen aandrijfkracht teruggenomen wanneer de tractie minder wordt maar remt het elektronische sperdifferentieel het binnenste voorwiel af en wordt de aandrijfkracht, die normaal gesproken ‘verloren’ zou gaan naar het andere wiel geleid.

Aan de buitenkant zorgt de diffusor samen met de dakspoiler (en de panelen aan de onderkant) voor 90 procent minder ‘lift’ aan de achterzijde van de auto. De luchtweerstand nam met zes procent af dankzij de aerodynamische aanpassingen. Binnenin houden Recaro-sportstoelen de inzittenden op hun plaats, en net zoals bij de vorige JCW GP ontbreekt een achterbank.

2013 98.000 km 29900
Brandstof: Benzine
Vermogen: 218 pk
Kleur: Grijs
Kenteken: NL
Stel een vraag Neem contact met ons op
Realisatie en design VDS Crossmedia & We’R Media